Canviaran el sentit de la circulació d’alguns carrers del Bosquetet

Es completa així la reestructuració del trànsit en aquest barri començada el 2020

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Carrer Països Catalans
El carrer Països Catalans serà només de pujada i s'hi pintaran places d'aparcament al costat esquerreFoto: Roger Font

L’Ajuntament de la Bisbal completarà en les pròximes setmanes la reestructuració de la circulació a la urbanització del Bosquetet, que va començar el 2020 amb la modificació del sentit de la circulació d’alguns carrers. En aquesta última fase, el carrer Països Catalans passarà a ser de direcció única en sentit pujada des de la carretera de Castell d’Empordà, i el carrer Mallorca serà només de baixada des del Sardenya. Les dues vies que hi ha entremig, un tram del Penya Bisbalenca i un de l’Ateneu Pi i Margall, que ja són de direcció única, invertiran el sentit de la circulació.

Canvis del sentit de la circulació al Bosquetet

El consistori presentava les modificacions als veïns en una reunió aquest dimarts. L’alcalde de la Bisbal, Enric Marquès, explicava que la intenció dels canvis de sentit és deixar “trams curts perquè la gent vagi alerta quan circula” i aconseguir que en cada illa hi circulin només els veïns que hi viuen per pacificar el trànsit. Alguns carrers del Bosquetet són molt estrets i quan hi ha vehicles aparcats no queda espai per als dos sentits de la circulació.

L’actuació es completarà amb la senyalització de places d’aparcament en un costat dels carrers Mallorca i Països Catalans, i amb la instal·lació de senyals que limitin la velocitat a 30 km/h. Marquès recordava la necessitat de circular amb precaució a prop de la pista situada entre aquests carrers. Alguns veïns traslladaven la seva preocupació per la manca d’espai per maniobrar a l’hora d’entrar el cotxe al garatge, i manifestaven que hi ha pocs aparcaments. També apuntaven que al carrer Aliança Bisbalenca hi circulen vehicles contra direcció i que els ressalts de la carretera de Castell d’Empordà, que ara serà més transitada pels veïns que pugin pel carrer Països Catalans, són molt alts.

Els canvis i la nova senyalització entraran en vigor un cop s’hagi asfaltat un tram del carrer Sardenya —que és dels més deteriorats de la Bisbal— a finals d’aquest mes, deia l’alcalde.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

ETIQUETES:
Comparteix
Escriu un comentari