La comunitat marroquina de la Bisbal recull material per als afectats pel sisme

L'Ajuntament estudia com fer una aportació i Càritas recomana fer donacions econòmiques en lloc de materials

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Oració
Un moment de l'oració després del minut de silenci d'aquest dillunsFoto: Anna Pascual

La comunitat marroquina de la Bisbal es comença a moure per fer arribar ajuda als afectats pel terratrèmol, de magnitud 6,8. Mohamed Dahbi, secretari de la Comunitat Islàmica Al-Fath, ha avançat a L’aguait que aquest dimecres comencen a aplegar béns de primera necessitat per enviar-los a la zona. La mesquita del carrer Paral·lel farà de punt de recollida fins divendres, afegeix. Alguns dels articles buscats són roba, sabates, mantes, bolquers o medicaments per a primers auxilis.

Càritas Diocesana de Girona també ha engegat una recollida, en aquest cas de donatius econòmics, que asseguren que és “la manera més ràpida i efectiva per ajudar”. S’hi pot contribuir a la seu de la Bisbal o per internet. La Generalitat desaconsella les recollides de material i recomana les aportacions econòmiques a les entitats que treballen sobre el terreny.

Per altra banda, l’Ajuntament estudia com col·laborar. L’alcalde, Òscar Aparicio, ha explicat a aquest mitjà que la Generalitat ha informat a tots els ajuntaments interessats que el suport es canalitzarà a través del Fons Català de Cooperació, del qual la Bisbal forma part. Aquest dilluns el consistori convocava un minut de silenci que comptava amb l’assistència de més de 150 persones.

La comunitat musulmana no té constància de cap veí de la Bisbal afectat pel terratrèmol, ni tampoc de familiars. Mohamed Dahbi apunta que la majoria de membres provenen del nord del Marroc.

Minut de silenci

La Bisbal fa un minut de silenci per les víctimes del terratrèmol del Marroc

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari