El futur govern ofereix diàleg, un pla de xoc de neteja i més presència policial

Les tres formacions han presentat el pla de govern per als pròxims quatre anys i han estès la mà a l'oposició per pactar els grans temes de ciutat

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Roda de premsa
Rovira, Aparicio i Dilmé durant la conferència de premsaFoto: Roger Font

El PSC, Compromís-Junts i Tots per la Bisbal presentaven aquest matí el pla de govern per als pròxims quatre anys. Volen fer un “govern del canvi” basat en el diàleg amb els veïns i entitats, i senyalen com a actuacions prioritàries la via pública, la seguretat ciutadana o la construcció d’equipaments com el geriàtric nou, entre altres. Xavier Dilmé (TxLB), que serà el segon tinent d’alcalde, ha explicat que els resultats electorals mostren que els ciutadans demanaven un canvi i que l’acord de govern “no és un pacte contra ningú, sinó a favor de la Bisbal”.

Dilmé ha assegurat que el nou executiu vol donar estabilitat a la ciutat amb un full de ruta clar i ha destacat les coincidències programàtiques dels tres partits. Ha apuntat que volen que es vegin els “resultats del canvi” els primers cent dies de govern i que tindran la mà estesa per pactar amb l’oposició “els grans temes de ciutat”.

El futur executiu s’ha marcat la via pública com un dels temes urgents. Dilmé vol fer un pla de xoc de neteja en tots els espais públics i plans plurianuals de manteniment. També vol augmentar la presència policial al carrer i que l’Ajuntament s’impliqui activament contra les ocupacions conflictives d’habitatges.

Qui previsiblement serà investit alcalde aquest dissabte, Òscar Aparicio (PSC), ha explicat que els tres partits han coincidit “en la diagnosi i en la solució” i ha insistit en la necessitat de millorar la situació econòmica del consistori i de racionalitzar el pressupost. Presidirà, juntament amb Dilmé i Eva Rovira, una nova Comissió de Projecció de la Ciutat, que ha de tractar qüestions que “transcendeixen el dia a dia”, com el nou geriàtric, la gestió de l’aigua, el nou tanatori, la “reindustrialització” de la Bisbal o la gestió urbanística de l’Aigüeta i les Voltes.

Eva Rovira (Compromís-Junts) ha dit que els regidors trepitjaran més el carrer i seran menys al despatx. També s’ha defensat de les crítiques per haver pactat amb el PSC amb l’argument que els han ofert “canvi”, cosa que els ciutadans també demanaven, diu. Aparicio ha afegit que el pacte és en clau local i que donaran llibertat de vot en tot el que vagi més enllà de l’àmbit municipal. El futur alcalde ha explicat que està valorant si continua com a diputat al Parlament, però apunta que la seva prioritat és la política local. Resten per decidir les àrees de les quals s’ocuparà cada regidor, que Dilmé assegura que volen donar a conèixer al més aviat possible.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari