El PSC guanya a la Bisbal en un 23-J amb menys participació

Junts s'imposa a Vulpellac i a Ullastret, mentre que el PSC guanya també a Cruïlles i a Corçà. L'abstenció creix en tots els pobles

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Votació al Mundial
Votació en una mesa del Teatre Mundial aquest diumengeFoto: Roger Font

Els socialistes han guanyat còmodament les eleccions espanyoles d’aquest diumenge a la Bisbal, amb un 31,53% dels vots i a més de 13 punts de la segona força, ERC. El PSC lidera a la ciutat quan fa poc més d’un mes que Òscar Aparicio n’és l’alcalde. La participació ha estat més alta que a les municipals del maig, però ha caigut un 8,34% respecte a les espanyoles del 2019: fins al 61,75% del cens. Com al 28-M, els partits independentistes han perdut vots: aquest 23-J, més de 1.300.

El PSC també ha quedat primer a Corçà i a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní, però en tots dos casos a menys de tres punts de distància del segon partit, Junts: a Cruïlles s’ha proclamat vencedor per només tres vots. La situació és diferent a Ullastret i a Vulpellac, Fonteta i Peratallada, on Junts és primera força —el mateix partit dels alcaldes Josep Miquel Gatius i Josep Sala. A Ullastret la formació s’ha disparat amb un 40,29% dels vots i a més de 20 punts de distància d’ERC, segona força.

Als pobles veïns també ha baixat la participació, si bé en tots els casos se supera el 60%. Lidera la caiguda Ullastret amb més de 13 punts, fins al 66,82%. A Corçà és on ha votat un percentatge més elevat del cens (69,44%), i a la Bisbal és on hi ha hagut més abstenció.

Butlletes

Resultats de les eleccions espanyoles del 23-J a la Bisbal i pobles veïns

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari