En Comú Podem presenta Bilal Bensahid com a cap de llista a la Bisbal

Els comuns denuncien l'abandonament dels barris del sud de la ciutat

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Candidats d'En Comú Podem
Candidats de La Bisbal En Comú Podem a les eleccions del maigFoto: Podem Comarques Gironines

En Comú Podem ha estat la darrera formació amb representació a l’Ajuntament de la Bisbal a confirmar el cap de llista per a les eleccions municipals. Serà Bilal Bensahid, de 29 anys, professor de secundària i graduat en Ciències Polítiques, i l’acompanyarà de número dos Herminia Torres, jubilada i escriptora. Dissabte la coalició celebrava una assemblea a l’ajuntament per tancar la candidatura, després que la seva cap de llista a les eleccions del 2019, Maite Bravo, hagi explicat que s’incorpora a la candidatura de la CUP.

Bensahid avançava algunes propostes del programa electoral a L’aguait. Insistia en la desigualtat dels barris de la ciutat i explicava diverses mesures per a les urbanitzacions del sud, que assegura que estan abandonades: “La Bisbal està formada per barris segregats, i hem d’actuar”. Planteja construir-hi un camp de futbol, soterrar la línia d’alta tensió dels pisos de l’avinguda Sant Francesc, elaborar un pla de barris i fer de la piscina municipal una instal·lació coberta per obrir-la tot l’any, amb gimnàs, unes obres que diu que es podrien finançar amb fons europeus. Pel que fa als nouvinguts, la coalició aposta per augmentar les hores setmanals dels cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística i per “donar espai a les minories perquè es puguin reivindicar i es puguin acostar a la cultura catalana i conviure-hi”. També proposen reconvertir la brigada en una empresa municipal i, en la mateixa línia, són partidaris de la municipalització del servei d’aigua.

Sobre la incorporació de Maite Bravo a la candidatura de la CUP, Bensahid diu que la regidora no representa els comuns i que hauria d’haver dimitit: “No compartim la seva decisió de marxar a la CUP estant a la vegada representant la formació política que ella diu que representa”.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari