El geriàtric i el Terracotta, més cars, i el Mundial, més barat: Els preus del 2024

Repassem les tarifes dels serveis municipals que canvien aquest 2024, segons l'ordenança de preus públics de la Bisbal

Redacció
Redacció
Exposició
Una exposició al Terracotta Museu, que apuja el preu de l'entradaFoto: Roger Font

Nou any, noves tarifes dels serveis que ofereix l’Ajuntament de la Bisbal. Les ordenances fiscals del 2024 estableixen una rebaixa de l’impost sobre béns immobles (IBI) i congelen altres tributs, però més enllà dels impostos, hi ha altres preus que depenen del consistori, com els de les activitats esportives, els de la residència geriàtrica o els del Terracotta Museu. En aquest article recollim els serveis que incrementen el preu i els que es beneficien d’una disminució.

La formació a l’Escola d’Arts Plàstiques i a l’Aula d’Adults, més cara

Bona part dels serveis municipals mantenen els preus del 2023. És el cas, entre altres, de les activitats esportives al pavelló, dels casals, de l’entrada a la piscina municipal o dels preus de la llar d’infants El Tren Petit. Ara bé, algunes activitats de formació augmenten de preu, com els cursos de l’Escola d’Arts Plàstiques, amb increments d’entre el 3% i el 10%. Així, la matrícula passa de 51,40 euros a 55 euros, i la quota mensual d’un curs de quatre hores a la setmana puja de 52,65 a 54,50 euros.

És notable la variació dels cursos d’alfabetització en català de l’Aula d’Adults, que passen de 30,75 euros l’any a 40 euros, un augment del 30%. També hi ha petits increments en els tallers d’informàtica i d’idiomes. Els cursos de l’Escola Municipal de Música tenen variacions a l’alça. Per exemple, la matrícula al mes de setembre costarà 55 euros, quan fins ara el preu era de 52,65.

L’entrada al Terracotta Museu és més cara: passa de 5 a 6 euros, i l’entrada reduïda per a jubilats o estudiants augmenta de 2,50 a 4 euros. No obstant això, els residents a la Bisbal continuen tenint l’accés gratuït tot l’any.

Els preus del geriàtric pugen i els del Mundial baixen

L’estada a la residència geriàtrica Zoilo Feliu és més cara que l’any passat: per als residents, un 6% més, fins a un màxim de 2.124,32 euros al mes. Algunes tarifes del centre de dia també augmenten un 6%, com la jornada completa, que arriba als 762,24 euros mensuals.

El Teatre Mundial és l’únic espai municipal que abaixa les taxes d’ús, després que l’any passat s’incrementessin més d’un 100% en alguns espais. Una sessió amb l’ús conjunt de la platea i l’amfiteatre passa de 2.200 euros a 1.900 euros, i també disminueix notablement el preu per hora de l’amfiteatre (de 150 euros a 43,75 euros) o del vestíbul (de 150 euros a 60,50 euros).

Els nous preus es poden consultar íntegrament al Butlletí Oficial de la Província de Girona.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari