L’Ajuntament de la Bisbal convoca finalment la cursa de Sant Silvestre

Serà una marxa gratuïta, aquest divendres, sense premis i amb xocolatada al final

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Cursa de Sant Silvestre
Un moment de la cursa del 2014, llavors organitzada per l'Atlètic BisbalencFoto: Pere Mercader

Poc més de dues setmanes després d’anunciar que enguany no hi hauria cursa de Sant Silvestre per l’augment de la despesa energètica, l’Ajuntament de la Bisbal ha rectificat i ha convocat a última hora una marxa gratuïta per a aquest divendres. El format és diferent d’anys anteriors: ja no es parla de cursa, sinó de marxa; hi haurà una xocolatada al final, en lloc de l’habitual repartiment premis, i en l’organització no hi intervé el Consell Comarcal del Baix Empordà. La sortida i arribada serà a l’aparcament del camp de futbol, i el recorregut tindrà cinc quilòmetres.

El regidor d’Esports, Pere Maruny, ha explicat a L’aguait que l’Àrea d’Esports està “en números vermells” a causa de l’increment dels costos energètics i que van descartar d’organitzar la cursa de cada any, que els costava 1.500 euros. La marxa convocada per divendres tira endavant amb la implicació del personal de l’àrea i de voluntaris, i l’Ajuntament assumeix el cost de l’assegurança dels corredors, de l’ambulància i de la xocolatada, que suma uns 600 euros, apuntava Maruny.

El regidor s’ha referit també a la suspensió del Parc Infantil de Nadal (PIN), que es manté, i assegura que cal un canvi de model que impliqui les entitats i altres àrees del consistori: “Fins ara ens estàvem posant a l’esquena d’Esports el PIN, que són uns 15.000 euros, que és la meitat del que destinem a les subvencions de totes les entitats esportives per tot l’any. Potser no és sostenible del tot”.

En el ple de l’Ajuntament d’aquest dimarts, i en resposta a preguntes de l’oposició, Maruny reconeixia que “segurament hauríem d’haver actuat abans” i que la suspensió “no es va comunicar de la millor manera”. Xavier Dilmé, de Tots per la Bisbal, insistia que l’anul·lació és “injustificable” i que s’hauria pogut solucionar amb modificacions de crèdit, mentre que Òscar Aparicio (PSC) deia que el consistori hauria pogut cercar el suport d’entitats locals per muntar el PIN. Eva Rovira (Compromís-Junts) demanava que per al pròxim any s’evités d’organitzar-lo “a correcuita” com l’edició del 2019.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari