Els Mossos de la Bisbal es reivindiquen en un any marcat pels robatoris

El cap de l'ABP destaca la investigació per afrontar els delictes contra la propietat i per desmantellar plantacions de marihuana

Redacció
Redacció
Lliurament de felicitacions
El cap de l'ABP lliura una felicitació a un agent aquest dimecresFoto: Roger Font

L’Àrea Bàsica Policial de la Bisbal dels Mossos d’Esquadra ha fet balanç de l’any aquest dimecres en la celebració del Dia de les Esquadres a la Tallada d’Empordà. El sotsinspector Martí Pons ha destacat la feina de la Unitat d’Investigació, que l’últim any i mig s’ha dedicat sobretot a la lluita contra els robatoris a persones i en domicilis, i a la cerca de plantacions de marihuana. Concretament, hi ha hagut 188 detinguts relacionats amb robatoris, 24 dels quals van ingressar a la presó. Per altra banda, s’han fet 16 entrades en cultius de marihuana, que han permès detenir 26 persones i confiscar més d’11.000 plantes i gairebé 340 quilos de cabdells. Només fa dues setmanes del desmantellament de la darrera plantació, situada al polígon industrial entre Vulpellac i Fonteta.

Pons ha reivindicat els Mossos d’Esquadra com a policia de proximitat i ha posat en valor la relació amb els ciutadans: en l’últim any han impartit gairebé 200 xerrades en escoles i instituts de l’Àrea Bàsica Policial i han acompanyat professors en casos de problemàtiques escolars més de 180 vegades. En els parlaments, l’alcaldessa de la Tallada, Maria Dolors Guàrdia, ha demanat més presència policial als municipis petits de la comarca.

Reconeixement als agents que van participar al tiroteig del carrer València

Diversos agents han estat reconeguts per la seva tasca policial amb el lliurament de felicitacions. El sergent i el mosso que van participar en l’intercanvi de trets al carrer València de la Bisbal el desembre passat rebran un reconeixement aquest dijous en l’acte de les Esquadres de la Regió Policial de Girona. El sotsinspector Pons ha recordat així els fets: “Una veïna ens va demanar ajuda per un presumpte cas de violència masclista. Els companys van arribar ràpidament al domicili i mentre inspeccionaven la zona l’agressor va aparèixer, va treure una arma de foc i va disparar contra la patrulla. Van actuar amb una gran professionalitat, identificant-se com a policies i responent a l’agressió amb trets que van impactar a les cames de l’agressor. Van neutralitzar l’amenaça i van aturar l’hemorràgia de la ferida”.

Porta esbotzada

Reincidents: Un any de robatoris i furts a la Bisbal i pobles veïns

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari