L’oposició demana una moratòria dels pisos turístics a la Bisbal

La CUP i ERC presenten una moció que no s'aprova perquè rep els vots contraris de l'equip de govern

Redacció
Redacció
Enric Llensa
Enric Llensa (CUP) va defensar la moció al pleFoto: R. F.

L’oposició de la Bisbal en bloc va donar suport aquest dilluns a una moció presentada per la CUP i ERC que instava a limitar els anomenats habitatges d’ús turístic (HUT) a la ciutat. El text no va prosperar perquè, malgrat l’adhesió d’En Comú Podem, l’equip de govern (PSC, Compromís-Junts i Tots per la Bisbal) hi va votar en contra. La proposta s’emparava en el decret llei aprovat per la Generalitat el novembre passat per demanar una moratòria indefinida en l’atorgament de llicències de pisos turístics fins que l’Ajuntament no tingués una normativa pròpia.

La CUP i ERC també instaven el govern a elaborar un cens dels pisos turístics il·legals que hi ha a la Bisbal i a promoure el lloguer dels habitatges buits. Segons dades de l’Idescat del 2021, a la ciutat hi havia 345 habitatges buits d’un total de 5.102. A més, 497 tenien una intensitat d’ús molt baixa o esporàdica. Pel que fa als pisos turístics, l’any 2022 n’hi havia 44.

El regidor de Via Pública i Turisme, Xavier Dilmé, va intervenir en nom del govern per justificar el vot contrari a la moció. Va explicar que el decret llei de la Generalitat està pendent de reformar i per aquest motiu “hem de ser molt prudents a l’hora de suspendre llicències”. Considera que el nombre d’HUT a la Bisbal no és cap inconvenient i que en tot cas el problema turístic que té la ciutat és el de la manca d’hotels, que fa que els visitants hagin d’anar a dormir en altres pobles. Dilmé també va trobar que hi ha “turismofòbia” en el fragment de la moció que afirma que “la manca d’habitatge digne i el fet que a centenars de famílies se les fa fora de casa seva contrasta amb els rècords del nombre de turistes que rebem”.

Enric Llensa, que defensava la moció en nom de la CUP, va remarcar que no demanaven pas que se suspenguessin totes les llicències i que tampoc volen foragitar els turistes. Es tracta, va dir, d’establir una regulació que garanteixi el dret a l’habitatge. D’altra banda, Dilmé va avançar que l’Ajuntament ha demanat assessorament a la Diputació de Girona per redactar un pla local d’habitatge.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

ETIQUETES:
Comparteix
Escriu un comentari