Òscar Aparicio recull la vara d’alcalde i alerta sobre l’abstenció electoral

Ha rebut nou vots dels disset possibles i formarà un govern tripartit amb el PSC, CxLB i TxLB

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Òscar Aparicio
Aparicio amb la vara d'alcalde al saló de plensFoto: R. F.

El socialista Òscar Aparicio torna a ser alcalde de la Bisbal nou anys després del seu últim mandat, entre el 2011 i el 2014. Aquest dissabte ha estat proclamat batlle gràcies als nou vots rebuts —fruit d’un pacte del PSC, Compromís-Junts i TxLB—, la majoria absoluta del ple. Enric Marquès, alcalde els darrers quatre anys, ha rebut quatre vots; Alba Solés, tres, i Bilal Bensahid, un.

En el seu discurs, Aparicio ha valorat l’augment de l’abstenció en les eleccions del 28-M —a la ciutat la xifra total va ser del 46,55%— i ha assegurat que tot i que és legítim, és “preocupant”. Ha advertit que “el descrèdit de la política porta als populismes. O fem política, o retrocedim en l’estat del benestar” i aposta per “fer veure al ciutadà que el seu vot és important”. El batlle ha explicat que arribar a l’acord tripartit per governar ha estat fàcil gràcies a la generositat dels grups, i ha demanat la col·laboració de l’oposició en les “qüestions de ciutat”. També ha reconegut a Enric Marquès la feina del darrer mandat.

El cap de llista d’ERC ha assegurat que faran oposició constructiva, “contundent quan calgui”, però també ha recordat que han estat la força més votada. S’ha mostrat content per la seva tasca al capdavant de l’Ajuntament i ha recordat els missatges d’agraïment que l’equip de govern sortint ha rebut aquests dies per part d’entitats bisbalenques.

Ple
El ple de constitució del nou Ajuntament (Foto: R. F.)

Alba Solés (CUP) ha posat en qüestió que la majoria hagi triat el “canvi” que reivindica el nou govern municipal. “Quan mirem la foto del tripartit hi veiem cinisme, populisme i mediocritat a parts iguals”, ha afegit. Ha batejat el govern com a “tripartit fill de Frankenstein” i ha dit que la CUP serà la veu dels treballadors del consistori. També ha fet autocrítica i ha reconegut no haver sabut transmetre el seu missatge.

Xavier Dilmé (TxLB) ha explicat que el pacte a tres bandes és “positiu perquè la pluralitat ideològica sempre és bona” i ha dit que el seu partit s’ha consolidat en el panorama polític local. Eva Rovira (CxLB-Junts) ha afegit que el canvi de govern “no s’ha fet amb la voluntat d’apartar o de treure a ningú”. Dolors Molina, com a portaveu del PSC, ha promès il·lusió, rigor i honestedat: “Des del nostre posicionament socialista i català donem veu als que continuem pensant que el que tenim és millorable”.

El regidor d’En Comú Podem, Bilal Bensahid, ha retret a ERC i PSC que no s’hagin posat d’acord per governar i ha instat els regidors a abandonar les discrepàncies personals, a la vegada que ha denunciat que no han tingut en compte el seu partit.

En el ple d’aquest dissabte no ha pres possessió la número quatre del PSC, Núria Batllem, per motius personals. En lloc seu ha entrat qui també era regidor el darrer mandat, Cesc Vidal.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari