Pares i alumnes de l’escola de Vulpellac diuen prou als barracons

Insten el Departament d'Educació a construir l'escola nova als terrenys que l'Ajuntament ha urbanitzat

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Manifestació
Alumnes i pares de l'escola han tallat la C-66 a l'altura del giratori de VulpellacFoto: R. F.

Uns pocs centenars de persones han tallat durant uns minuts la C-66 a Vulpellac aquest dimarts per demanar la construcció de l’escola nova del poble. Amb el lema “prou barracons”, pares i alumnes denuncien que des de l’obertura del centre, fa 16 anys, fan classe en mòduls prefabricats. La presidenta de l’Associació de Famílies (AFA) de l’escola, Marta Clusa, ha explicat que l’Ajuntament es va oferir a signar un conveni per pagar per avançat la construcció: “Després de mesos de silenci, [el Departament d’Educació] ens va dir que no se signaven convenis, però ens hem trobat que sí que se signen segons el lloc”.

L’alcalde de Vulpellac, Fonteta i Peratallada, Josep Sala, que s’ha afegit a la manifestació, apunta que el consistori ja ha fet els deures amb la urbanització dels terrenys a la zona esportiva, uns treballs que van costar 1,3 milions d’euros. “Entenc que els pares s’emprenyin, perquè no hi ha sinceritat. Fa cinc o sis anys que ens diuen que estem en una bona posició [en l’ordre de prioritats], però no ens diuen en quin lloc”, assegura el batlle.

Entre els inconvenients de tenir una escola íntegrament en barracons hi ha la mida del menjador, que obliga a fer dos torns per dinar; la fred que passen a l’hivern per canviar de classe, o que disposen de poca llum natural, com recorda la cap d’estudis, Elisabet Garcia. A més, no tenen ombra al pati perquè és un espai públic on no és permès de plantar-hi arbres.

La Mariona, alumna de cinquè, també diu prou als mòduls: “Fa vuit anys que som aquí i sempre hem vist barracons. Ens agradaria saber com és una escola més gran i que hi vinguessin més nens”. La presidenta de l’AFA insisteix: “Els nostres fills no han trepitjat mai una escola com Déu mana, digna. Només barracons. Exigim a Educació que ens escolti i que construeixi l’escola nova”. Aquest curs el centre té uns 160 estudiants.

Aula de l'escola
Una aula dins dels barracons de l’escola Forallac (Foto: R. F.)

Els barracons, una solució de llarga durada a la Bisbal i pobles veïns

L’escola de Vulpellac no és l’única dels nostres pobles formada íntegrament per mòduls prefabricats. L’Empordanet, al sud de la Bisbal, pateix la mateixa situació des que va començar a funcionar, el 2009. El Rodonell, a Corçà, fa anys que s’ha dividit en dues zones separades per la carretera, una de les quals amb barracons. Aquest octubre l’Ajuntament feia un estudi arqueològic als terrenys on s’han de construir les noves instal·lacions.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari