Qui és qui al nou govern de la Bisbal? Totes les atribucions dels regidors

Els edils només cobraran per assistència a les reunions, cosa que suposarà estalviar 24.600 euros l'any, segons l'Ajuntament

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Composició del govern
Composició de l'equip de govern de la BisbalElaboració pròpia

El nou equip de govern municipal, format per quatre regidors del PSC, tres de Compromís-Junts i dos de Tots per la Bisbal, s’ha presentat aquest dijous. Òscar Aparicio liderarà un executiu en què els edils (també els de l’oposició) només cobraran per assistència a reunions. Això suposa, segons el consistori, un estalvi de 24.600 euros anuals.

L’alcalde, que va explicar en una entrevista a L’aguait que renunciaria al sou, diu que la decisió s’ha pres “per enviar un missatge clar de les necessitats d’ajustament d’una part de les despeses municipals en benefici de la ciutadania”. El nou cartipàs preveu només dos tinents d’alcalde: Eva Rovira (CxLB-Junts) i Xavier Dilmé (TxLB), per aquest ordre. És previst que s’aprovi aquest divendres al migdia en un ple extraordinari. Alba Solés, regidora de la CUP, ha denunciat en un tweet que no s’ha consensuat el dia ni l’hora del ple amb els regidors de l’oposició.

A continuació us oferim un perfil de cada regidor de govern amb les seves atribucions. Cinc membres han tingut responsabilitats en l’executiu en mandats anteriors, mentre que quatre en formen part per primera vegada. També podeu veure la infografia completa de tots els càrrecs.

Òscar Aparicio Pedrosa (alcalde)

Regidor a la Bisbal des del 1999, ja va ser alcalde entre el 2011 i el 2014 gràcies a un pacte amb CiU. En aquest període va assumir les àrees d’Hisenda, Patrimoni, Administració, Règim Intern, Seguretat Ciutadana i Comunicació. També ha estat vicepresident del Consell Comarcal del Baix Empordà i des del 2021 és diputat al Parlament. Exerceix d’advocat. Al govern municipal tornarà a tenir a càrrec Hisenda i Administració, i també s’atribueix Indústria i Ocupació. Compartirà amb Eva Rovira Administració i Règim Intern, i Participació Ciutadana, i amb Dolors Molina, Drets Socials.

Eva Rovira Anglada

Rovira s’estrena com a regidora de govern; el 2021 va entrar com a edil a l’oposició. És administrativa de professió. Aquest mandat és la primera tinent d’alcalde i s’ocuparà de Cultura i Atenció Ciutadana. També té una delegació específica en Registre d’Entrada i Administració Electrònica.

Xavier Dilmé Vert

Com Aparicio, Dilmé té una llarga trajectòria al consistori. Hi va entrar de regidor el 1990 i ho ha estat en diverses etapes. Del 2011 al 2015, en l’equip de govern d’Aparicio i dins de la llista de CiU, va ser regidor de Via Pública, Serveis i Promoció de la Ciutat. Va ser diputat al Parlament durant nou anys i els darrers quatre anys ha estat vicepresident primer del Consell Comarcal. Aquest mandat és el segon tinent d’alcalde i tornarà a ser el responsable de Via Pública, però també de Seguretat Ciutadana, Cementiri, Turisme i Civisme i Convivència.

Marta Carol Geronès

Va ser regidora de Cultura en l’anterior govern d’Aparicio. És interiorista. Aquest mandat serà regidora d’Urbanisme i Comunicació.

Dolors Molina Carrillo

Molina va ser primera tinent d’alcalde en els dos primers mandats del socialista Ramon Romaguera, del 1995 al 2003. Aquells vuit anys va tenir a càrrec Ensenyament, Sanitat, Serveis Socials i Joventut, i en el segon mandat va fer equip amb Aparicio. És psicòloga. Aquest mandat tornarà a ser regidora d’Educació i també s’ocuparà de les àrees d’Igualtat i Gent Gran. Comparteix amb l’alcalde l’àrea de Drets Socials.

Cesc Vidal Rodríguez

Regidor a l’oposició des del 2019, és titulat en Condicionament Físic i Nutrició Esportiva, i té un diploma en Producció Musical. És propietari d’un restaurant a Monells. Aquest mandat tindrà a càrrec les àrees d’Esport i Joventut.

Laura Irla Doblado

Té un centre d’estètica a la Bisbal i aquest mandat és regidora per primera vegada. Al govern municipal serà la responsable de Comerç i Activitats Econòmiques.

Josep Maria Plaja Solà

Plaja també s’estrena al govern. El desembre del 2021 va entrar a l’Ajuntament com a regidor a l’oposició. Aquest mandat tindrà a càrrec les àrees de Medi Ambient i Transició Energètica.

Francesc Cabrillana Benítez

És ceramista i el darrer dels regidors nouvinguts aquest mandat, com a número dos de Tots per la Bisbal. S’ocuparà de Salut i del Terracotta Museu.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari