Per què han retirat els bancs de la plaça de la Llibertat?

És un intent de l'Ajuntament de la Bisbal d'evitar que s'hi apleguin grups de jovent a fer-hi enrenou

Redacció
Redacció
Abans i després a la plaça
A l'esquerra, un dels bancs que hi havia a la plaça. A la dreta, una imatge actual del mateix lloc.Foto: Roger Font

Fa cosa de tres setmanes l’Ajuntament de la Bisbal va retirar els dos bancs que hi havia a la plaça de la Llibertat. Ho han demanat els veïns arran de les actituds incíviques de grups de jovent que s’hi reunien, segons va explicar al darrer ple municipal el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Dilmé. La plaça de la Llibertat és un dels punts de la ciutat que acumula més queixes des de fa mesos: veïns i comerciants explicaven a L’aguait en un reportatge sobre robatoris i incivisme que durant tot l’estiu passat grups de vailets hi passaven la tarda cridant i deixant-hi brutícia, i denunciaven que els operatius policials que s’hi havien fet eren insuficients.

Dilmé assegura que d’entrada van rebutjar la petició dels veïns de retirar els bancs: “Inicialment vam dir que no, però tenim dificultats per abordar l’incivisme, perquè l’única eina que podem fer servir és l’ordenança de civisme. A més, anava in crescendo”. “Hem provat de veure què passava si trèiem els bancs. No fa gaires dies però la cosa ha anat bastant bé i en aquella zona la valoració és positiva”, afegeix el regidor. Apunta, però, que ell és “contrari a aturar l’incivisme d’aquesta manera”.

Un centenar de signatures

D’altra banda, l’Ajuntament té sobre la taula “un centenar llarg” de signatures per retirar els bancs del camí que baixa del pont Vell al Daró. Dilmé diu que en aquest cas s’hi resisteix.

Porta esbotzada

Reincidents: Un any de robatoris i furts a la Bisbal i pobles veïns

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari