Serra de Daró se separa d’Ullastret, que podria regularitzar la secretària

Serra va demanar que es dissolgués l'agrupació per compartir secretari, contra el parer de l'Ajuntament d'Ullastret

Redacció
Redacció
Ajuntament d'Ullastret
L'Ajuntament d'Ullastret, en una imatge d'arxiuFoto: R. F.

S’ha dissolt l’agrupació d’Ullastret i Serra de Daró que d’ençà de fa dècades permetia a aquests dos municipis compartir secretari. La dissolució es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’11 de març i obre una via a l’Ajuntament d’Ullastret perquè regularitzi la situació de la secretària municipal, que no està habilitada legalment, tal com va avançar L’aguait. Serra ha optat per agrupar-se amb Bellcaire d’Empordà.

L’extinció de l’agrupació la va sol·licitar l’Ajuntament de Serra, contra el parer del d’Ullastret. La resolució del DOGC recull que la petició ve motivada perquè els darrers anys cada ajuntament s’ha ocupat de les tasques de secretaria de manera independent. L’Ajuntament d’Ullastret no ha presentat cap al·legació dins del termini que li va atorgar la Generalitat, però sí que va enviar un escrit d’oposició el 5 de març en què diu “que és una agrupació antiga però sense aportar cap argument jurídic que [en] justifiqui el manteniment”.

Un cop dissolta l’agrupació, la Direcció General d’Administració Local (DGAL) ha creat a Ullastret una plaça de secretari reservada a funcionaris d’habilitació nacional, que s’haurà d’ocupar a través d’un concurs de mèrits. La mateixa DGAL apuntava en l’escrit adreçat als regidors de l’oposició al febrer que si no es presenta cap funcionari a la convocatòria, el consistori podrà nomenar la secretària actual com a accidental i regularitzar-ne la situació.

L’aguait ha contactat amb l’alcaldessa de Serra de Daró, Glòria Marull, per conèixer els motius que han dut l’Ajuntament a extingir l’agrupació, però no ha volgut fer declaracions. La mateixa batllessa ha encarregat una auditoria per conèixer la situació del consistori, ara que ha entrat un nou secretari. D’altra banda, aquest mitjà no ha pogut contactar amb l’alcalde d’Ullastret, Josep Miquel Gatius.

Regidors abandonen el ple

Els acords de l’Ajuntament d’Ullastret, nuls per la situació irregular de la secretària

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari