2.700 trucades al 112: Les emergències del 2023 a la Bisbal i pobles veïns

Augmenten significativament les trucades per incendis a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní, concentrades a l'estiu

Redacció
Redacció
Cossos d'emergències
Cossos d'emergències en un simulacre d'accidentFoto: Roger Font

El telèfon d’emergències 112 va rebre 1.592 trucades des de la Bisbal el 2023, una xifra semblant a la de l’any anterior. La majoria van ser per assistència sanitària (596) i per motius de seguretat (552). El mes en què es van registrar més trucades va ser el juny, quan es van disparar els avisos d’incendi (54). Precisament aquest mes van coincidir dos focs urbans, a la Talaia i a la plaça Nova. Al desembre, enmig de l’alarma social pels robatoris i furts freqüents, és quan es van rebre més trucades per motius de seguretat (73).

Les trucades al 112 des de Vulpellac, Fonteta i Peratallada van ser 441. Se’n van rebre més a l’agost (58) i el tipus més freqüent van ser les trucades per motius de trànsit (127). A Cruïlles, Monells i Sant Sadurní han augmentat considerablement els avisos d’incendi en comparació amb l’any anterior: més d’un 250%, fins a les 74 trucades. Es concentren al juny, quan es van cremar quatre hectàrees de terreny agrícola, i a l’agost, quan es va calar foc als afores de Sant Sadurní. En conjunt, en tot l’any es van rebre 330 trucades des del municipi.

A Corçà, com a Vulpellac, el tipus més freqüent són les trucades per motius de trànsit (77), seguides pels motius de seguretat. En total es van rebre 270 avisos, i el mes que encapçala la llista és el juliol. Finalment, Ullastret va registrar ni més ni menys que 112 trucades al 112, un 55% més que l’any anterior. La majoria de mesos no es va superar la mitja dotzena de trucades, però es van registrar 38 avisos d’incendi al juliol.

Al conjunt de Catalunya l’any passat el 112 va atendre 2.319.974 trucades operatives, és a dir, aquelles que corresponien a una emergència i van activar algun dels cossos de seguretat.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari