Pregó de la festa major

Carta oberta al “senyor” Dilmé

És de persona intel·ligent acceptar la crítica, riure’s d’un mateix, acceptar la ironia com a part del joc, però ja veig que aneu mancat de tot això

Josep M. Castells
Josep M. Castells
Un moment del pregó de la festa major d'enguanyFoto: Victòria Font

Només us han calgut dues publicacions a les xarxes socials per quedar del tot retratat. En la primera, indignat perquè la cantant Amaral havia ensenyat els pits en una actuació en solidaritat amb d’altres companyes que per la pressió de Vox en alguns municipis no es poden expressar lliurement. Amb un argumentari realment pobre, que destil·la masclisme per tots cantons, reblàveu el clau amb la sentència final: “Coses de l’empoderament… que per cert, el corrector automàtic et fa posar empobriment… Sàvia, l’IA!”.

Que us fa por, l’apoderament? (Si ho escriviu així, millor, i la IA no es confondrà). És potser perquè no us juga a favor, i perdríeu “privilegis”? L’apoderament és una victòria per a la societat, que esdevé més lliure, més solidària, més justa. Això sembla que és a les antípodes del que voleu. Però, per sort, la societat evoluciona i, en aquesta qüestió, per a millor. Llàstima que continueu ancorats al segle passat!

Quan pensava que ja havíeu buidat el pap, sortiu a comentar el pregó de la festa major. Un pregó que és un exercici de llibertat, de crítica, punyent, sarcàstic, irònic. És de persona intel·ligent acceptar la crítica, riure’s d’un mateix, acceptar la ironia com a part del joc, però ja veig que aneu mancat de tot això. I, mireu, si ho sou a títol personal, com vós dieu, podeu dir el que us roti, però resulta que sou part del govern de la Bisbal, amb regidories a càrrec. Això fa que les vostres opinions tinguin més rellevància i haurien d’interpel·lar a tots els companys de l’equip de govern. Altrament, semblaria que són compartides.

Pregó

La CUP demana la dimissió de Dilmé pels seus comentaris sobre el pregó

I no se us acut res més que parlar de “retrassat” per referir-vos al pregoner (ara no em vingueu a dir que era l’últim d’arribar, no! La IA que tant us agrada no us ho va pas corregir!). Però qui us penseu que sou per tractar algú així, amb aquest terme tant del vostre temps, despectiu i allunyat de la realitat? Només perquè no pensa com vós? Potser va ser un moment d’eufòria mal controlada, però no és excusa. Fer servir aquest terme demostra la manca de sensibilitat cap al col·lectiu de persones amb necessitats especials, de respecte, d’humanitat, i fa que no estigueu capacitat en absolut per estar en llocs públics, representant la ciutadania. Com podeu insultar la llibertat d’expressió, “senyor” Dilmé? Suposo que us agradaria controlar (això és censurar) el pregó i, per extensió, la comunicació institucional que us afecta . Però, com abans, els anys foscos de “la calle es mía” del franquista Fraga (per cert, m’han dit que hi ha record d’hemeroteca passejant amb vós per la Bisbal, quan éreu jove) no són els actuals. I som molts els que ens impliquem perquè no tornin mai més!

I acabo. Heu traspassat massa línies vermelles, demostrant un despotisme i manca de respecte envers la gent de la Bisbal. Els vostres companys de viatge institucional, aquí a l’Ajuntament, allà a la Diputació, haurien de prendre nota de quin tipus de persona sou i actuar en conseqüència. Altrament, en seran còmplices.

Josep M. Castells va ser regidor de la CUP a l’Ajuntament de la Bisbal en el mandat 2015-2019

Escriu un article d'opinió

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari