Obres al carreró d'en Vinyoles

El carreró d’en Vinyoles, l’autopista del carrer del Carme i la Marxa Radetzky

TxLB i el PSC interpel·len el govern municipal per les afectacions viàries derivades de les obres d'asfaltatge del carreró d'en Vinyoles

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Els treballs del carreró d'en Vinyoles aquest dimecres, vistos des de l'avinguda Josep IrlaFoto: Roger Font

Les esperades obres d’asfaltatge del carreró d’en Vinyoles han protagonitzat el torn de preguntes del ple de l’Ajuntament d’aquest dimarts. Finalment han començat, però amb afectacions notables a la circulació de vehicles: la setmana passada es van formar llargues cues pels obligats canvis de ruta a causa del tall de la ronda.

El regidor de Tots per la Bisbal, Xavier Dilmé, enceta les interpel·lacions a l’equip de govern insistint que els treballs haurien pogut ser compatibles amb el pas de vehicles pel carrer afectat, tal com estava previst al projecte de les obres. L’alcalde, Enric Marquès, argumenta qüestions tècniques i de seguretat per justificar el canvi: diu que el carrer és massa estret per treballar-hi mentre passen vehicles per un sol carril. “Vostè és l’alcalde de la improvisació”, li etziba Dilmé, a la vegada que lamenta que el carrer del Carme i els adjacents s’hagin convertit en “una veritable autopista”.

A mitja intervenció sona la Marxa Radetzky a la sala de plens. Algú del públic s’ha oblidat de posar el mòbil en silenci. Se senten rialles. Uns minuts després, en plena rèplica de Marquès, es fa silenci quan l’alcalde s’atura per beure aigua. Salta Òscar Aparicio: “La música hauria anat bé per a aquest impàs”. Més rialles.

El batlle es felicita: sosté que les obres s’han comunicat “de forma molt bona” als veïns i amb prou antelació. També diu que el termini previst, que és d’un mes, fins i tot es podria escurçar. Els socialistes entren per una altra banda. Núria Batllem adverteix que hi podria haver un accident al camí de terra que va de la font de l’Arbre al carrer Puig d’en Vidal i que travessa el Daró. Ara hi circulen més cotxes, alguns van massa de pressa i pujant del riu no hi ha visibilitat, diu. Cesc Vidal també avisa que al mateix camí hi ha punts en molt mal estat on els cotxes podrien quedar encallats. Marquès recorda que les rieres no es poden travessar, que l’Ajuntament no ha proposat mai aquesta ruta com a alternativa de pas, que no poden modificar la llera i que és de sentit comú circular a poc a poc pels camins. El batlle reconeix el que fins ara li han retret tots els grups de l’oposició —i més tard li retraurà també el públic—: la Policia local ha d’intervenir per regular el trànsit quan es formen les cues.

És el torn del darrer grup, Compromís-Junts. “No hi ha Vinyoles per part vostra?”, pregunta Marquès. Eva Rovira lamenta que com que són els últims, els altres ja ho han dit tot. Després del ple intervé el públic: “Potser farem la processó a la carretera”, comenta un veí en relació amb el col·lapse viari. La Setmana Santa és a tocar. Acaba amb una pregunta: “Hi haurà cava i algun carquinyoli quan s’acabin les obres?”.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari