Piscina Municipal

Governar amb seny

Quan qui governa fa coses afavoridores per al comú sí que surten als mitjans, però quan les decisions van en detriment de la societat passen sigil·loses

Anaïs Mestre Artal
Anaïs Mestre Artal
Foto: Ajuntament de la Bisbal

seny n. m.
1. Capacitat de pensar i considerar les situacions i circumstàncies per distingir el que està bé del que està malament i actuar de forma correcta.
sin: enteniment, judici, senderi

M’he decidit a escriure una carta d’opinió encara que la meva voluntat és potser més la d’informar que la d’opinar, perquè quan qui governa fa coses afavoridores per al comú sí que surten als mitjans, però quan les decisions van en detriment de la societat passen sigil·loses i sovint no ens n’adonem fins que són fets consumats. Misteris.

Poso els enllaços de la informació que es va publicar en el seu moment, res del que explicaré hi apareix.

Ara fa dos estius l’Ajuntament va treure les ajudes que hi havia en forma de descompte en l’entrada de la piscina municipal per a les persones discapacitades, jubilades i també per a les famílies nombroses.

L’explicació que em van donar és que si la persona en qüestió tenia uns bons ingressos, no mereixia l’ajuda, i que per a saber els ingressos haurien de demanar la declaració de la renda, cosa que per temes de protecció de dades no era possible. Recordem que era un ajuntament íntegrament d’esquerres el que teníem llavors, voldria pensar que potser per aquí ve la confusió. En vetllar per les desigualtats econòmiques van oblidar que les persones amb discapacitat, jubilades i famílies nombroses tenen ja per aquestes condicions una situació de greuge respecte de la resta de població. Un discapacitat, aquest és el meu cas amb un 49%, no té cap ajuda per a un fisioterapeuta ni res que se li assembli. Amb aquests descomptes (o els dels museus, transport…) es pretén compensar aquest fet.

De totes maneres, no totes les portes eren tancades: em van informar d’un conveni amb la piscina del Club de Tennis. Potser era una bona notícia, encara que el que és segur és una injecció de diner públic a entitats privades.

Finalment aquest any he volgut tirar-ho endavant de totes maneres. Les informacions, no gaire concretes. Al Club de Tennis em van dir que hi havia horaris que hauria d’evitar, com ara durant les extraescolars. Comprensible. Des de l’Àrea d’Esports em van demanar un informe d’un metge que corrobori les lesions, “però un especialista eh?!”. Puc trobar 20 especialistes que corroborin les meves lesions i la necessitat de nedar, en aquest sentit no pateixo, si se’m permet fer broma. També em van dir que estan pendents d’una reunió per refer el conveni. Ja amb l’informe a les mans, resulta que està bloquejat, no accepten ningú fins que facin aquesta reunió al desembre. Desconec en quin punt han quedat jubilats i famílies nombroses, però el que estaven valorant és no permetre beneficiar-se d’aquest conveni a la població amb menys d’un 65% de discapacitat.

Hem canviat de govern, em consta que l’actual ha estat molt crític amb el sortint. Al gener veurem amb quin seny es governa ara, si es continua privatitzant i si es continuen excloent els exclosos.

Escriu un article d'opinió

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari