Ple de l'Ajuntament

La Bisbal En Comú Podem exigeix el cessament dels bombardejos i un alto el foc a Gaza

Com a conseqüència d'aquesta última escalada violenta en un conflicte que dura des de fa 75 anys, les víctimes es compten en milers de persones, sobretot entre la població civil palestina

La Bisbal En Comú Podem
La Bisbal En Comú Podem
Un moment del ple de l'octubreFoto: R. F.

El regidor i portaveu del grup municipal d’En Comú Podem a l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha portat al ple ordinari d’aquest dilluns, dia 23 d’octubre, una moció per la via d’urgència en què aposta “per la resolució pacífica del conflicte armat entre Palestina i l’Estat d’Israel i pel respecte a la legalitat internacional”.

El passat 7 d’octubre es va iniciar un conflicte bèl·lic entre Israel i els territoris palestins de Gaza i Cisjordània, després de l’ofensiva de Hamàs en territori israelià. Com a conseqüència d’aquesta última escalada violenta en un conflicte que dura des de fa 75 anys, les víctimes es compten en milers de persones, sobretot entre la població civil palestina, a la qual l’Estat d’Israel aplica una força desproporcionada sempre en la resposta davant de les accions de resistència dels diversos grups i milícies palestins.

En Comú Podem condemna en la seva moció “les atrocitats comeses pels militants de Hamàs amb l’assassinat i segrest de civils” i les portades a terme per l’exèrcit israelià “en una represàlia massiva i indiscriminada sobre la població de Gaza amb uns bombardejos sobre un territori amb la densitat d’habitants de ciutats com Nova York o Londres que mai poden ser selectius”.

Segons el grup municipal de La Bisbal En Comú Podem, “Israel no pot aspirar a una existència pacífica tenint en compte que des de fa dècades exerceix un règim d’ocupació i apartheid sobre la població palestina, violant quotidianament els drets humans i la sobirania d’aquest poble”. De la mateixa manera es recorda que Israel “ha incomplert desenes de resolucions de l’ONU sobre el conflicte amb Palestina”.

El text afegeix que “obviar aquestes qüestions suposa acceptar el manteniment de la lògica sostinguda en el temps, que només alimenta les posicions més radicals de totes dues parts. Els ja llunyans acords d’Oslo de 1993 demostren que el camí de la pau és possible, però només si es parteix del reconeixement mutu dels dos estats”.

La moció demana “el cessament dels bombardejos i un alto el foc a Gaza i la denúncia dels plans de setge i aïllament total i d’invasió terrestre per part del govern d’Israel sobre aquesta franja de territori palestí”. També es condemnen “els crims contra civils, els cometi qui els cometi, rebujtant la represàlia massiva i indiscriminada sobre la població de Gaza per part de l’exèrcit israelià”.

També s’exigeix “que Israel posi fi a l’apartheid i ocupació del territori palestí, el compliment de les resolucions de l’ONU, la creació d’un estat palestí viable i el manteniment de la solidaritat i el suport humanitari al poble palestí per part de totes les institucions i organismes internacionals”.

Finalment, es demanava al ple “mostrar solidaritat i suport als palestins i palestines en el conjunt de Palestina o en l’exili, a conseqüència de la guerra d’ocupació que exerceix l’Estat d’Israel des de fa 75 anys”. Per materialitzar aquest suport, s’insta a “penjar la bandera del poble palestí en el balcó de l’Ajuntament com a mostra de solidaritat mentre duri aquest conflicte”.

En el debat de la moció, l’equip de govern, format pel PSC, JuntsxCat i Tots per la Bisbal, va presentar quatre esmenes amb un text alternatiu, i després d’un llarg debat s’ha arribat a un acord consensuat per tal de mantenir el text original de la moció presentada per Bensahid.

Bilal Bensahid afegia que “no pretén imposar res a ningú i estem disposats a parlar-ne perquè tothom es pugui sentir còmode amb la moció, però no compartim ni podem acceptar les quatre esmenes, ja que aquí el bàndol oprimit i el que més pateix és el poble palestí”.

Finalment, el regidor d’En Comú Podem va acceptar una de les esmenes presentades per l’equip de govern. La moció de La Bisbal En Comú Podem va ser aprovada per unanimitat del ple, i va acabar amb un aplaudiment del públic assistent.

Escriu un article d'opinió

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari