Carpa de Junts

Mercat de vots

Crònica d'un matí de mercat a la Bisbal en l'equador de la campanya de les eleccions municipals

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran

Els carrers estan engalanats amb retrats dels candidats i les bústies de les cases es comencen a omplir de propaganda electoral. I justament avui, divendres, és dia de mercat. Som a l’equador de la campanya de les municipals, i els aspirants a l’alcaldia no desaprofiten pas l’ocasió per fer arribar personalment el seu missatge als votants potencials.

Carpa d'ERC
A la carpa d’ERC, l’actual alcalde parla amb una veïna

Esquerra Republicana ha instal·lat la carpa al carrer dels Valls, davant de la magnòlia. Enric Marquès xerra animadament amb una veïna. Pràcticament al costat, a l’entrada del carrer Ample, Xavier Dilmé (TxLB) ho té tot a punt per convidar els passavolants a un aperitiu: cava en fred, vi, formatge, bastonets de pa i un somriure.

Carpa TxLB
Tots per la Bisbal convida a una copa de cava

Una mica més avall, entre samarretes i pantalons, hi ha els socialistes. Ells no conviden a cap pica-pica, ni tan sols a caramels: Aparicio diu que sempre té por que estiguin caducats. Sí que poden oferir el programa electoral, en diverses mides: un tríptic amb 20 propostes o la revista completa amb 120. Arriba el candidat dels comuns, Bilal Bensahid, que volta pel nucli antic flanquejat per dos companys de llista. Ofereix un intercanvi de programes a Aparicio. “Tens una pega, la lletra és molt petita i sóc curt de vista”, fa broma el socialista. La tipografia és, efectivament, minúscula, però Bensahid senyala el codi QR del tríptic on es pot llegir el programa sencer.

Carpa PSC
Bensahid saluda Aparicio i intercanvien impresos electorals

Els dos rivals comenten el tema del dia: a la tarda estan citats al debat electoral de TV Costa Brava, en el qual es neguen a participar els quatre caps de llista restants. L’altra qüestió és l’acord adoptat aquest dijous per la Junta Electoral de Zona de la Bisbal, que ha fet retirar alguns cartells a En Comú Podem, després que n’hagi penjat més dels que li corresponien.

Parada de la CUP
La CUP s’ha instal·lat a la plaça Major

A la plaça Major hi ha la parada de la CUP, més austera que la resta, només amb una taula plegable. Alba Solés i la número sis de la llista, Ara García, atenen els interessats. A la plaça del Castell, l’històric militant comunista Manel Lara custodia la parada d’En Comú Podem. Fa un dia rúfol, el vent els ha fet desmuntar la carpa i s’han quedat només amb la taula. El seu cap de llista continua voltant carrers. A la plaça de la Llibertat es troba amb els de Compromís-Junts, amb qui també intercanvia el programa electoral.

Culla i Bensahid
Bensahid (ECP) i Anna M. Culla (CxLB-Junts) també intercanvien programes

Sis partits i sis caps de llista: tots aspiren a aconseguir tants regidors com puguin en un ajuntament on només hi ha 17 places. Encara queden set dies i una bona colla d’actes electorals per intentar convèncer els electors: amb caramels, somriures, llargues llistes de propostes… o una copa de cava.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari