Alba Solés i Xavier Dilmé

Un regidor que governa ‘perfectíssimament’ i una oposició cansada de les crítiques

El ple de la Bisbal aprova dues mocions de la CUP i d'En Comú Podem, i rebutja la reprovació de Xavier Dilmé

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Alba Solés i Xavier Dilmé durant el ple d'aquest dillunsFoto: R. F.

Els grups polítics a l’oposició han presentat al ple d’aquest dilluns tres mocions, dues de les quals s’han aprovat. La CUP proposava, com en molts altres ajuntaments, condemnar l’espionatge i les infiltracions policials en l’independentisme, arran del cas, conegut al setembre, d’una agent de la Policia Nacional espanyola que va tenir una relació sentimental amb un jove de Girona. El text demanava una declaració institucional de l’Ajuntament contra l’espionatge i la derogació de la llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a llei mordassa. Ha tingut el suport de tots els grups, tret del PSC i de Tots per la Bisbal, que s’han abstingut.

La segona moció presentada per la CUP, que buscava la dimissió o destitució de Xavier Dilmé, no s’ha aprovat, perquè només ha aconseguit el suport dels cupaires i d’ERC, i l’abstenció d’En Comú Podem. El text condemnava els comentaris sobre la cantant Amaral i el pregoner de la festa major que Dilmé va publicar al seu perfil de Facebook, i sostenia que “ningú pot insultar ni faltar al respecte als ciutadans que li paguen el sou. S’ha de comportar i mantenir les formes per molt que s’erigeixin opinions en contra seva”.

L’al·ludit no ha intervingut; l’ha defensat l’alcalde, Òscar Aparicio: “No tinc cap dubte que com a regidor actua perfectíssimament, per tant no acceptarem de retirar-li les delegacions. Hi tenim plena confiança i hi votarem en contra [de la moció]”. Eva Rovira, de Compromís-Junts, ha considerat “intolerable” el vocabulari emprat pel pregoner de la festa i, tot i que el seu partit no comparteix els comentaris de Dilmé, entenen que els va escriure a títol personal, cosa que “no és motiu per fer-lo plegar”. El regidor d’En Comú Podem, Bilal Bensahid, ha fet una crida al diàleg perquè considera que l’Ajuntament està “molt fragmentat” i que entre govern i oposició “no tenim converses”.

Bensahid ha defensat l’última moció del vespre, de suport als palestins i per una solució pacífica del conflicte entre Israel i Palestina. El debat ha estat llarg i confús, perquè alguns grups han assegurat haver rebut el text —entrat d’urgència al registre la mitjanit de divendres— mitja hora abans del ple. A més, el govern hi ha presentat esmenes. Enric Marquès ha demanat que s’eliminés un paràgraf i una referència al govern “autonòmic” de la Generalitat, cosa que ha tingut el suport de la resta de grups. L’executiu ha aconseguit afegir-hi un punt en què es condemna l’atac de Hamàs del 7 d’octubre. Finalment, el text s’ha aprovat per unanimitat i amb aplaudiments del públic.

“Teniu una obsessió a destacar que el govern anterior ho va fer tot malament”

Alba Solés ha intervingut al torn de preguntes amb un retret a l’executiu per la seva “obsessió” de parlar de l’antic tripartit d’ERC, la CUP i En Comú: “Em sembla que ni ho vam fer tot malament, ni ho vam fer tot bé, però oblideu-vos de criticar tant l’anterior equip de govern. Comencem a estar cansats que cada vegada que l’alcalde fa una declaració critiqui la gestió anterior”. D’altra banda, ERC ha demanat si la neteja de la plaça annexa al carrer Santa Maria del Puig estava inclosa al pla de xoc, i Marquès ha aprofitat l’avinentesa per enviar un dard al govern arran de la presentació als mitjans d’aquest pla de neteja: “Deuen estar a punt de fer una nova roda de premsa davant de cals pares del regidor [en referència a ell mateix] per les herbes que hi han tornat a créixer”.

Regidors durant la presentació
La roda de premsa davant de cals pares de Marquès (Foto: R. F.)

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari