La Bisbal vol destinar més de 400.000 euros a la neteja dels carrers

Les actuacions implicaran la brigada municipal i empreses externes, i es preveu que comencin a l'octubre

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Regidors durant la presentació
El pla s'ha presentat en una vorera del carrer Canigó on han crescut herbesFoto: R. F.

L’equip de govern de la Bisbal ha presentat un pla de xoc de neteja i manteniment de la via pública que vol posar fi a “vuit anys de deixadesa absoluta” en aquest àmbit, segons ha explicat el regidor de l’àrea, Xavier Dilmé. Es preveu que l’actuació comenci a l’octubre i s’allargui sis mesos, fins al març vinent. El consistori compta amb un pressupost de 416.698,52 euros que s’han reunit després de fer “petits estalvis” en els sous dels regidors, d’eliminar serveis “superflus” i d’aprofitar diners sobrants d’inversions no executades, ha apuntat l’alcalde, Òscar Aparicio.

La intenció de l’Ajuntament és netejar a fons els carrers i eliminar les herbes que hi creixen. També es preveu arreglar voreres i enllumenat públic, substituir senyals de trànsit, instal·lar bancs i papereres nous, i incidir en els parcs infantils i en els camins rurals. Pel que fa a l’asfaltatge, Dilmé ha assegurat que el gruix de les actuacions es reservaran per als plans plurianuals que volen implantar a partir de l’any que ve, tot i que hi ha “quatre o cinc prioritats” per al pla de xoc que no ha volgut concretar.

Els treballs els duran a terme la brigada municipal i empreses externes, preferentment de la Bisbal, ha afegit el regidor. La ciutat es dividirà en vuit sectors i es treballarà “carrer a carrer”. El consistori ha anunciat que posarà a disposició dels ciutadans un número de WhatsApp perquè hi enviïn aportacions i preguntes, que respondrà el regidor de Via Pública.

Sots al carrer Canigó
Al carrer Canigó, a més d’herbes altes, hi ha sots i esquerdes abundants a l’asfalt, que L’aguait ja va identificar en un reportatge l’octubre passat (Foto: R. F.)
Roda de premsa

El futur govern ofereix diàleg, un pla de xoc de neteja i més presència policial

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

ETIQUETES:
Comparteix
Escriu un comentari