Què fer per Nadal a la Bisbal i pobles veïns? Concerts, teatre, jocs i molt més

Recollim una vintena de propostes d'activitats que s'organitzen durant les festes a la Bisbal, Corçà i Ullastret

Redacció
Redacció
Llums de Nadal
Foto: Roger Font

No sabeu què fer aquestes festes? La Bisbal i els pobles veïns ofereixen diverses activitats, moltes de les quals es poden gaudir en família. Concerts, Els Pastorets, tallers, jocs a l’aire lliure o fins i tot un espectacle de circ.

Consulteu a continuació la selecció que n’ha fet L’aguait i, si trobeu a faltar cap acte, afegiu-lo vosaltres mateixos a la nostra agenda.

Concerts, teatre i circ: Dels Pastorets al Cor Carreras Dagas

Les festes de Nadal comencen amb circ al Teatre Mundial. La companyia Eia, que enguany ja hem vist en la Fira de Circ al Carrer, presenta l’espectacle Nuye el 22 de desembre a les nou del vespre. Hi participen sis acròbates i ha estat guardonat com a millor espectacle de circ de sala als Premis Zirkòlika.

Pel que fa als concerts, la coral de Corçà interpretarà El Poema de Nadal de Josep M. de Sagarra a l’església de Sant Julià de Corçà, el 22 de desembre a les vuit del vespre.

Hi haurà dues oportunitats de veure el cor Carreras Dagas en directe, dirigit per David Granato. Primer en la cantada de Nadales del 23 de desembre a les Voltes d’en Galí, a les 11.30. També al tradicional concert de Sant Esteve al Teatre Mundial, que començarà a les set de la tarda. Enguany els cantaires interpretaran cançons de pau i nadales tradicionals i de pel·lícula.

El concert de Maria del Mar Bonet previst per al 29 de desembre, dins del cicle Vipsbalsound, s’ha suspès per una malaltia de la cantant.

I què seria Nadal sense Els Pastorets? Els podrem veure al Mundial en tres ocasions: el 23 de desembre (18.00 h), el 6 de gener (19.00 h) i el 7 de gener (18.00 h).

Lluquet i Rovelló

Els Pastorets de la Bisbal, una tradició amb prop de 90 anys d’història

On podeu fer cagar el tió?

A la Bisbal ja ha passat l’ocasió de clavar cops de bastó al Gran Tió dels Voltors, però els nens encara el podran fer cagar als pobles veïns el 24 de desembre. A Corçà s’ha convocat la Festa del Tió a dos quarts de dotze del migdia a la plaça del Rebot. La companyia Els Farsants hi presentarà un espectacle infantil.

A Ullastret el cagatió popular serà el mateix dia a dos quarts de set de la tarda, a la plaça Garbina. L’organització apunta que cal portar el bastó de casa i també la carta als Reis d’Orient.

Activitats per fer amb nens: PIN, tallers i jocs al carrer

Enguany torna el Parc Infantil de Nadal (PIN) al pavelló firal de la Bisbal. Funcionarà tres dies i només a la tarda: el 27, 28 i 29 de desembre, de les quatre a les vuit. Hi haurà inflables, atraccions, ludoteca, tirolina, escalada, activitats d’aventura i servei de bar. L’entrada d’un dia val 7,40 euros, i només cal que pagui la mainada fins a 16 anys.

La Federació del Comerç ha preparat dues activitats infantils. El matí del 23 de desembre hi haurà jocs de fusta gegants i tallers al carrer Ample, i el 4 de gener, dins del Campament Reial a Torre Maria, es farà un taller de fanalets perquè els nens puguin esperar els Reis com cal (a partir de les quatre de la tarda).

A més, el 22 de desembre la patgessa reial es passejarà pel mercat de la Bisbal amb ballarins i recollirà les cartes dels nens.

Quina de Corçà

Totes les quines de Nadal a la Bisbal, Cruïlles, Corçà i la Pera

Dues curses de Sant Silvestre

La tradicional cursa de Sant Silvestre es tornarà a celebrar a la Bisbal el 31 de desembre, amb sortida i arribada al pavelló d’esports. A més, enguany s’hi afegeix per primera vegada Corçà: la sortida serà a la plaça del Rebot a les quatre de la tarda. S’ofereixen quatre recorreguts diferents, de fins a cinc quilòmetres, en funció de les edats dels participants (hi poden participar menors de cinc anys acompanyats d’un adult). Hi haurà avituallament a l’arribada, però no es repartiran premis.

El ball de Nadal i el sopar de Cap d’Any

“Per a un Correfoc com cal, vine al ball de Nadal” és el lema amb què els Dracs criden a omplir el pavelló firal el 25 de desembre, a partir de les 23.30. El cap de cartell és el grup de versions Hotel Cochambre, però també hi seran els músics dels Dracs i els discjòqueis Ivanote, Adrij & Krossex i Teixi.

A Corçà hi haurà sopar de Cap d’Any a la Sala Municipal a partir de les nou del vespre, seguit d’un ball amb els olotins Blue Moon. I sense sortir del municipi, dies abans, el 24 de desembre a les onze de la nit està convocada la missa del gall a Cassà de Pelràs, amb xocolatada i la Coral de Corçà.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari