2.120 vots menys: La caiguda dels partits independentistes el 23-J, en gràfics

ERC, Junts i la CUP perden vora un 20% dels sufragis a la Bisbal i pobles veïns respecte a les eleccions del 2019

Redacció
Redacció

Les eleccions espanyoles d’aquest diumenge han donat una àmplia victòria al PSC a la Bisbal, a Corçà i a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní. Així com el vot socialista s’ha disparat, el dels partits independentistes ha caigut de manera notable: a la ciutat, els sufragis combinats d’ERC, Junts i la CUP al Congrés dels Diputats només arriben al 42,8% del total, lluny del 66,09% de l’any 2019. A continuació oferim tres gràfics que il·lustren aquest fenomen:

ERC, Junts i la CUP perden 2.120 vots a la Bisbal i pobles veïns

Els tres partits independentistes han rebut 2.120 vots menys que el 2019 a la ciutat i als quatre pobles veïns. El PSC n’aconsegueix mil més i Sumar-ECP, el PP i Vox tenen petits guanys.

A l’Aigüeta la caiguda és gairebé del 28%

Per seccions censals, la del barri de l’Aigüeta, que vota al Teatre Mundial, és on cauen més els partits independentistes. Hi han perdut pràcticament el 28% dels vots i passen del 71% del total fa quatre anys al 43,07%. La davallada menys forta és a Vulpellac, del 19,23%, tal com mostra el mapa:

ERC i Junts es disputen el segon lloc

El mapa del segon partit més votat permet comprovar en quines seccions censals Junts lidera l’independentisme i en quines, ERC.

El PSC es manté com a primera força en tots els locals de votació de la Bisbal, amb percentatges d’entre el 28,06% i el 34,79%.

D’altra banda, Sumar-En Comú Podem fa el seu millor resultat a la Bisbal al sector que vota a l’Ajuntament (14,63%), igual que la CUP (9,63%). El PP és més fort a l’escola Mas Clarà (7,22%). Vox fa la millor marca a l’escola Empordanet (7,13%), en un dels barris amb l’índex socioeconòmic més baix de la ciutat el 2020, segons coneixíem la setmana passada.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari