La Bisbal i Vulpellac reclamen més Mossos per afrontar els furts

Xavier Dilmé i Josep Sala es reuneixen novament amb altres regidors de la comarca amb qui comparteixen la preocupació per l'augment dels delictes contra el patrimoni

Redacció
Redacció
Reunió dels regidors
Dilmé i Sala en la reunió en què també han participat regidors de Calonge, Torroella i Sant Feliu de GuíxolsFoto: Roger Font

Els ajuntaments del Baix Empordà amb policia local continuen bastint un front comú contra els furts i els robatoris amb força a la comarca, que consideren que “no tenen la resposta judicial adequada” perquè els autors, sovint reincidents, són posats en llibertat després de cada detenció. El regidor de Seguretat Ciutadana de la Bisbal, Xavier Dilmé, ha encapçalat aquest dimecres una nova reunió —l’anterior va ser al desembre— amb regidors de diversos municipis de la comarca, entre els quals l’alcalde de Vulpellac, Fonteta i Peratallada, Josep Sala. Considera, a més, que manquen agents dels Mossos d’Esquadra al Baix Empordà des de fa temps.

Dilmé insisteix que les competències de seguretat ciutadana pertoquen a la Generalitat i que “nosaltres [les policies locals] ens veiem obligats a suplir-ho, i no ens toca”. Els regidors han anunciat que demanaran una trobada amb el conseller d’Interior i amb la fiscal en cap de Girona per plantejar-li aquestes qüestions.

L’edil bisbalenc ha reconegut que d’ençà de l’internament en centres de menors, fa un mes, de tres suposats autors de robatoris en domicilis aquests delictes han pràcticament desaparegut a la Bisbal, i considera desmantellat el grup de lladres. Ara bé, assegura que hi continua havent furts. El cap de l’ABP de la Bisbal, el sotsinspector Martí Pons, va explicar a L’aguait que no s’ha registrat pas cap increment de furts en comparació amb l’any anterior. Dilmé considera, però, que aquest argument no és vàlid: “Són trampes al solitari, perquè tots sabem que tenim més furts el 2023 que el 2022 perquè la majoria no es denuncien. La realitat és una i l’estadística, una altra, però tots en som conscients, també els Mossos i la policia local”. Els regidors han afirmat que es continuaran reunint periòdicament.

L’augment d’efectius policials és una de les prioritats de Dilmé aquest mandat: en la presentació del pla de govern el juny passat ja va assegurar que volia més policia al carrer, i a l’octubre va anunciar la intenció d’estabilitzar la plantilla de la policia local. A més, en el pressupost d’enguany l’Ajuntament ha previst invertir 12.000 euros en la compra d’armilles antibales i 58.000 més en la instal·lació de càmeres de seguretat.

Porta esbotzada

Reincidents: Un any de robatoris i furts a la Bisbal i pobles veïns

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari