Regidors

Promeses de canvi a Ullastret en el cinquè mandat de l’alcalde

Josep Miquel Gatius ha estat reelegit després d'una campanya electoral amb una forta oposició

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Els cinc regidors de l'Ajuntament d'Ullastret (Foto: R. F.)

La campanya electoral ha estat intensa a Ullastret. 250 habitants i tres candidatures, dues de les quals amb l’objectiu de prendre l’alcaldia a qui l’ocupa de 16 anys ençà, Josep Miquel Gatius (Junts). Sobre la taula, retrets a la secretària municipal, el menysteniment de l’oposició per part de l’equip de govern i la suposada divisió del poble en dos bàndols. El 28 de maig el recompte va ser ajustat: els dos regidors més votats van ser de Treball i Compromís (TCU), però els tres restants se’ls va endur Junts.

TCU explicava en una publicació a Instagram que “el poble ha expressat el seu desig de canvi” i que la decisió quedava “en mans del candidat independent Pol Feliu”, membre de la llista de Junts. Feliu, que en la sessió de constitució de l’Ajuntament ha jurat el càrrec de regidor “sense lleialtat al rei”, ha assegurat abans d’introduir el vot a l’urna que ha rebut pressions i amenaces: “Han estat unes setmanes molt dures per a mi. Puc anar a dormir molt tranquil, no he fet res dolent a ningú. Hi ha gent que sí i crec que és molt fàcil anar a buscar el noi de dinou anys”. Aplaudiments del públic, format per una quinzena de veïns, han seguit la seva intervenció.

Ple
Un moment del ple de constitució de l’Ajuntament (Foto: R. F.)

Gatius ha estat proclamat alcalde entre aplaudiments i bravos. Ha rebut tres vots i els regidors de TCU s’han abstingut. El batlle ha assegurat que “en moltes coses ens podem entendre. Tots volem que Ullastret tiri endavant i que la gent estigui contenta”. Joan Beltran ha explicat el sentit de l’abstenció: “Dos minuts abans d’entrar hem parlat amb en Miquel [Gatius] i amb en Gerard [Cateura] i hem pactat una cosa que espero que es portarà a terme perquè aquesta legislatura canviem les coses i treballem d’una altra manera”. Beltran espera, doncs, que a partir d’ara tinguin en compte l’oposició.

La sessió s’ha aixecat mentre un veí exclamava: “Me’n recordaré, d’aquesta promesa!”.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari