La Bisbal, sense aigua altra vegada per una fuita que inunda el carrer Mas Clarà

És l'enèsima avaria a la xarxa i passa dos dies després que s'actués a la canonada general precisament per afrontar aquesta mena de fets

Redacció
Redacció
Fuita
El carrer Mas Clarà, inundat per la fuitaFoto: @torriitos (Instagram)

Pràcticament tota la Bisbal està sense aigua, o només amb un petit fil sortint de l’aixeta, des d’aproximadament tres quarts de deu del vespre d’aquest divendres. L’origen del tall apunta a una fuita que ha deixat el carrer Mas Clarà i la carretera de Castell d’Empordà inundats, precisament al lloc on se sol avariar la canonada general: les darreres ocasions en què la ciutat s’ha quedat sense aigua per aquest motiu han estat el gener d’enguany i l’octubre passat.

Aquesta fuita arriba precisament quan fa només dos dies que es va intervenir a la canonada general davant del Mas Clarà —i, per tant, es va tallar el subministrament durant bona part del dia— per instal·lar-hi un bypass que permetés afrontar aquesta mena d’avaries. La xarxa d’aigua de la Bisbal acumula molts anys seguits sense inversions a causa de la nul·litat del contracte amb Agbar, i és força vella, amb canonades de fibrociment.

L’Ajuntament ha informat a les onze de la nit que ja s’ha aturat la fuita i que els serveis tècnics d’Agbar treballen en la reparació. El dipòsit trigarà unes hores a omplir-se al nivell adequat i mentrestant hi haurà servei —gràcies als treballs de dimecres, que permeten desviar l’aigua—, però amb poca pressió.

A les deu del matí d’aquest dissabte els tècnics encara treballaven per solucionar l’avaria, i alguns veïns asseguraven que continuaven sense aigua, cosa que pot passar als llocs més elevats perquè la pressió de l’aigua és menor, segons explica l’alcalde, Òscar Aparicio. El batlle apunta a L’aguait que fa dos mesos que negocien amb Agbar per liquidar el contracte, pas imprescindible per fer obres a la xarxa. Per a enguany està pressupostada només la redacció del projecte de substitució de la canonada principal: mentre no es completin els treballs definitius, les avaries es poden repetir.

Pels volts de les dotze del migdia el consistori ha comunicat que s’ha reparat la fuita i que s’està tornant a connectar la xarxa gradualment.

Operaris d'Agbar
A quarts de dotze de la nit els únics operaris d’Agbar sobre el terreny eren al pavelló (Foto: Victòria Font)

Recupera els talls d’aigua més recents:

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari