Etiqueta: carbonera

Salvi i Jordi Ribas parlen de la carbonera i de les Gavarres

Alguns fragments de l'entrevista als propietaris del mas Frigola de Sant Climent de Peralta, on s'organitza la carbonera des del 1996. En el vídeo també apareixen imatges de l'encesa honorífica d'enguany (de Xevi Codolà) i del documental El caliu de la memòria, produït per Vídeo Play Serveis l'any 1997.

Salvi Ribas: “El gran problema de les Gavarres és que són un gran polvorí”

Salvi i Jordi Ribas, del mas Frigola de Sant Climent de Peralta, són els propietaris dels terrenys on s'organitza la carbonera cada octubre des del 1996

Encesa de la carbonera 2023

L'encesa honorífica de la carbonera, celebrada el 12 d'octubre, va anar a càrrec de la família Ribas del Mas Frigola, propietària dels terrenys que acullen la carbonera des del 1996.

Homenatgen el carboner i bosquetà Lluís Pla al Terracotta Museu

Unes dues-centes persones recordaven el gran coneixedor de les Gavarres amb parlaments i la projecció d'un documental

Tràiler de ‘La veu del carbó. Lluís Pla (1923-2013)’

El documental d'Antoni Martí La veu del carbó. Lluís Pla (1923-2013) es projectarà novament el 29 d'abril al Terracotta Museu, en un acte d'homenatge a Lluís de la Deixesa.

Desempilat de la carbonera

Testimoni del desempilat de la carbonera de Sant Climent de Peralta, el 27 d'octubre del 2022.

Tràiler del documental ‘Homes de fum’

Antoni Martí reedita 20 anys després el documental Homes de fum, sobre l'intercanvi entre els carboners de les Gavarres i els de Glavëborg, a Suècia. El film es projectarà aquest dijous, 20 d'octubre, a la carbonera de Sant Climent de Peralta.

Encesa de la carbonera 2022

Testimoni de l'encesa de la 28a carbonera de Sant Climent de Peralta, el 12 d'octubre del 2022. Amb les intervencions de Pere Fanals, Jordi Ribas, Carme Pla, Andreu Adarnius, Pere Verdaguer, Joan Bonet, Josep Sala, Lluís Colom i Toni Palomo.

Com es fa la carbonera de Sant Climent de Peralta?

En aquest reportatge enregistrat el 2009 es mostren les fases del procés tradicional de producció d'una carbonera, en aquest cas la de Sant Climent de Peralta, que es recupera cada octubre des del 1993. Un treball de Xevi Codolà, Antoni Martí i Dolors Fuster.