La Bisbal d'Empordà

Benvinguts a L’aguait

Us presentem un diari independent i multimèdia que vol explicar què passa a la Bisbal i pobles veïns

L'aguait
L'aguait

Aquests dies hem fet córrer una pregunta a les nostres xarxes socials: I tu, saps què hi passa al teu poble? Fa massa temps que a la Bisbal d’Empordà i pobles veïns hi manquen mitjans que ens informin des de la perspectiva local, que ens expliquin on som i on anem.

No oblidem que la Bisbal té una llarga tradició de mitjans de comunicació locals, sovint massa desconeguda. Des dels primers setmanaris impresos de la segona meitat del segle XIX, com El Faro Bisbalense o El Eco Bisbalense, en castellà, fins a mitjans audiovisuals com la Televisió de la Bisbal d’Empordà a cavall dels anys vuitanta i noranta del segle passat.

El projecte més recent ja va ser digital, totbisbal, i va plegar veles el 2017 després de gairebé catorze anys. Alguns de nosaltres hi vam col·laborar, tot fent els primers passos en el món de la comunicació i el periodisme. Tenim una gran estima pels que ens han precedit, i d’alguna manera ens en sentim hereus.

Avui us presentem L’aguait, un diari independent i multimèdia que us vol explicar què passa a la Bisbal i pobles veïns, i per què. Seguirem l’actualitat, però també treballarem altres continguts que se n’allunyen. La difusió de la nostra història és una de les tasques que ens hem posat, i que farem, entre altres formats, amb la secció d’hemeroteca local que ja hem estrenat parlant dels fets del sis d’octubre del 1869.

Per començar hem preparat una repassada al que hem viscut aquest últim mes arran de la insòlita pedregada de finals d’agost, parlem de la tornada de la marxa de Casavells, i l’exrectora de la Universitat Oberta de Catalunya i catedràtica de comunicació Imma Tubella ha escrit un article inaugural que us animem a llegir.

L’aguait us convida a la participar-hi: podeu enviar-nos informació o fotografies, i podeu escriure els vostres articles, que publicarem a la secció d’opinió. També us oferim la possibilitat de fer una aportació econòmica al mitjà: si us hi subscriviu, a banda de fer possible L’aguait, tindreu accés anticipat als continguts, entre altres avantatges.

Aquest dijous a les vuit del vespre ens presentem en un acte a la Biblioteca Lluïsa Duran. Tenim moltes ganes de conèixer-vos i que ens conegueu.

Comptem amb vosaltres, perquè aquest mitjà també és vostre: L’aguait som tots.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari